Eerste bezoek

Om uw eerste afspraak zo goed en efficiënt mogelijk te laten verlopen sturen wij van tevoren  informatie toe. Tevens vragen wij u een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Het is heel belangrijk goed op de hoogte te zijn van uw gezondheid. Dit om complicaties te voorkomen. Wij, zowel tandartsen als assistentes, vragen ook bij iedere behandeling, waarbij dit nodig is, naar uw gezondheid.

Tijdens het eerste kennismakingsgesprek, dat ruim 20 minuten duurt, bespreken wij uw wensen en klachten op tandheelkundig gebied. Ook zijn wij nieuwsgierig naar ervaringen uit het verleden. En vinden wij het fijn om een beeld te krijgen van u als persoon. Verder geven wij aan hoe wij werken en wat wij van u verwachten.

Om een compleet beeld te krijgen van uw gebitstoestand zullen er waarschijnlijk de eerste keer foto’s gemaakt worden uw gebit. Hiermee kunnen we de gezondheidstoestand van uw tanden, kiezen en tandvlees bepalen.

De tandarts vraagt verder naar uw tandheelkundige voorgeschiedenis en naar de huidige staat van uw gebit.

Tevens zal er een uitgebreid mondonderzoek gedaan worden. De tandarts verricht onder meer onderzoek naar uw parodontale gezondheid (tandvlees en het kaakbot) en naar cariës (gaatjes). Ook onderzoekt de tandarts de occlusie (het dichtbijten) en de articulatie (het kauwen).  Bij kinderen en jongeren worden de gebitsontwikkeling en wissel/doorbraak status van melk- naar blijvend gebit beoordeeld. De bevindingen zullen wij uitgebreid met u bespreken.

Wij verzoeken u bij uw eerste afspraak een identiteitsbewijs mee te nemen.